Det finnes to flyplasser i Vesterålen; Andøya lufthavn, Andenes og Stokmarknes lufthavn, Foto: Andøya Space Center
Det finnes to flyplasser i Vesterålen; Andøya lufthavn, Andenes og Stokmarknes lufthavn, Foto: Andøya Space Center

Reis med et romskip i sommer

Klyp deg i armen, for i vårt eget land, helt nord i Vesterålen, ligger Europas eneste operative romsenter! Andøya Space Center er et drømmested for alle som er interessert i astronomi og romfart.

Klyp deg i armen en gang til, for nå etterlyser romsenteret familier som vil være «mannskap» på en «romreise» halvveis til månen. Andøya Space Center trenger forskerspirer, dristige ingeniører og vågale piloter som vil bemanne Romskipet Aurora for spennende forskning på solstormer. I sommer kan altså familien omforme seg til astronauter og sammen reise på et virtuelt oppdrag med Norges eneste romskip; Romskipet Aurora.

Du flyr enkelt til Andøya med Widerøe. Hva med å putte Andøya Space Center inn i en større sommerferieplan? Med Widerøes Norge Rundt-billett kan du fly ubegrenset i Norge i hele 14 dager.

Les også: Reis hele Norge med én billett

Familiens spennende romskip-oppdrag

På dette spennende oppdraget drar dere halvveis til månen for å forske på stormer fra sola. Hvordan påvirker en solstorm jorda? Hva skjer med jordas magnetfelt? Hva er egentlig nordlys og hvorfor skyter vi så mange raketter ut i verdensrommet her fra Andøya? Det blir opp til dere og deres valgte «mission commander» å finne ut av disse mysteriene.

Oppdraget inkluderer også en flott film om nordlyset og besøk i et lite vitensenter som tar for seg temaet fysikk på en morsom måte. Her kan dere lage deres egne papir-raketter, sjekke ut senterets digitale sandkasse og reparere elektronikk slik som astronauter i verdensrommet må gjøre det. Denne opplevelsen bør være en innertier om dere ønsker å gjøre noe spennende og aktivt sammen. Den bygger lagfølelsen i familien, og den gir læring og minner dere kan ta med dere hjem.

Sjekk ut Andøya Space Senters digitale sandkasse i sommer. Foto: Tony Gulla Sivertsen
Sjekk ut Andøya Space Senters digitale sandkasse i sommer. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Når, hvor og hvordan?

Oppdrag med Romskipet Aurora går av stabelen hver hele time mellom 11.00 og 17.00 gjennom hele sommeren. Dere kan kjøpe billetter ved oppmøte eller forhåndskjøpe dem på internett.

For å være sikker på å få sete til akkurat det tidspunktet dere ønsker, er det lurt å kjøpe billetten i nettbutikken før dere kommer. Oppdraget med Romskipet Aurora er en flott familieopplevelse hvor alles bidrag er like viktige for å oppnå suksess.

Åpningstider Andøya Space Center

Andøya Space Center har åpent hver dag i hele sommer fra kl. 10.30 – 17.30, med nytt romskipoppdrag hver hele time. For mer informasjo om hva Andøya Space Center er, hva du kan oppleve der, priser og nettbutikk, besøk www.romskipetaurora.no.

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise med familien i Nord-Norge?

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Opplev Nord-Norge på 14 dager

Nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.