Ekspedisjon for å oppleve fantastiske Senja

Noen ganger er det godt å få med seg alt det gode på en gang. På denne eventyrlige turen kan du krysse av for både cruise i midnattssol, vandring i nasjonalpark, fjordekspedisjon, topptur og overnatting under åpen himmel.

Foto: Basecamp Senja
Foto: Basecamp Senja

Turen starter på hurtigbåt-terminalen på Finnsnes der dere blir hentet med båt av våre hyggelige guider. Herfra setter vi kursen rett mot den mest spektakulære delen av Senja, den magiske Yttersida.

Basen for denne ekspedisjonen er Posthuset Expedition Lodge. Denne nyrestaurerte og lekre lodgen ligger helt i fjordkanten på Skaland. Her er den storslåtte utsikten til hav og spisse Senja-fjell aldri mer enn noen skritt unna. Samtidig frister komforten både sofagriser og livsnytere til å tilbringe late timer innendørs. I Posthuset er vi opptatt av å nyte god mat i fine omgivelser. Måltidene er basert på blodferske, lokale råvarer og en nordnorsk mattradisjon vi er stolte av.

Du kan fly direkte fra Oslo til Tromsø. Deretter tar du hurtigbåt til Finnsnes.

RIB-tur og selsafari

Det aller viktigste når du er på Senja, er å bruke naturen for alt den er verdt. Disse dagene skal vi derfor utøve flere spennende aktiviteter i et landskap som har fått terningkast seks hos anmeldere fra hele verden. Det blir fjordekspedisjon med RIB-båt i den helt spesielle Bergsfjorden, inkludert fugletitting og selsafari. Her legger vi også opp til å realisere en gammel drøm hos mange, nemlig et idyllisk landhugg med piknik-kurv på en kritthvit sandstrand.

Foto: Basecamp Senja

Foto: Basecamp Senja

Å bevege seg til fots i den stille og kontrastfylte Ånderdalen Nasjonalpark, er også en helt særegen opplevelse du vil få med deg på denne turen. Landskapet i parken varierer fra rolig og lun furuskog på innersida til de høye, ville fjellene som står som en vegg mot storhavet i vest.

Du trenger ikke være kjempesprek for å delta på vandreturene, vi tilpasser tempo og lengde så langt vi kan etter din form og fysiske evner.

En smak av himmelrik

Vil du virkelig kjenne på himmelrikfølelsen på Senja, bør du tilbringe en natt under åpen himmel eller med kun en tynn teltduk mellom deg og nattsola. I juli og august er det midt- og sensommer i nord, og da er nettene like lyse som dagene.

Med telt og mat og god stemning rundt bålet, satser vi på å nyte en lang, lys sommernatt ute i villmarka. Når du våker i det fri neste morgen, vil du kjenne naturens lyder, lukter og rene luft rett på kroppen. Slike øyeblikk er rett og slett egnet til å vekke den riktig dype lykkefølelsen.

Vi sier derfor: logg av den hektiske hverdagen for noen dager og sjekk inn i Senjas redefinerte himmelrike!

Femstjernes utsikt. Foto: Basecamp Senja

Femstjernes utsikt. Foto: Basecamp Senja

Tentativt program (programmet kan endres noe ift måned/vær):

Mandag: Ankomst og fjelltur

Ankomst Posthuset Expedition Lodge (60 km fra Finnsnes). Etter en god lunsj planlegger vi aktiviteten for de neste dagene. Deretter tar vi vår første vandretur for å sjekke utsikten fra Husfjellet. Denne fotturen er ikke spesielt krevende og passer for de fleste. Startpunktet er like ved lodgen, og turen opp tar ca 90 minutter. Utsikten fra toppen er kanskje den aller beste på Senja.

Tirsdag: fottur i Ånderdalen nasjonalparken med overnatting i telt  

Etter frokost setter vi kursen mot startpunktet vårt i Ånderdalen Nasjonalpark. I lett terreng vandrer vi i ca tre timer inn i den vakre og stille naturen. Vi slår leir og setter opp teltene ved vannkanten. Snart kan vi nyte et varmt måltid rundt bålet og hvile trette bein.

Onsdag: fugletitting og midnattsolcruise I Bergsfjorden

Etter en god natts søvn og god frokost ute i villmarka, har vi en ca tre-timers fottur foran oss til yttersida av Senja. Vi tar oss god tid til å nyte landskapet og naturen. Ved turens sluttpunkt blir vi hentet med bil og kjørt tilbake til lodgen. Her venter en bedre middag og en velfortjent pust i bakken. Sent på kvelden går vi ombord i ekspedisjonsbåten og setter kursen ut i vakre Bergsfjorden. På en av de idylliske øyene i skjærgården gjør vi strandhugg med piknik-kurv. Vi leter alltid opp de beste plassene for å se sel, havørn og flere av de typiske sjøfuglene på Senja.

Torsdag: Nasjonal turistvei og hjemreisedag

Vi forlater Posthuset kl.10:00 og kjører langs Nasjonal Turistvei på Senja. Fotostopp på magiske utkikkspunkter langs veien. Avgang med Hurtigruten fra Finnsnes kl. 11:30 (ankomst Tromsø 14:15)

Praktisk informasjon

Når og hvor

Hver mandag-torsdag i juli og august 2017.

Fly til Tromsø ta hurtigbåt sørover til Finnsnes der turen starter.

Antall personer

Du kan bestille som enkeltperson eller som vennegruppe. Max gruppestørrelse er 10 personer.

Nivå

Lett til middels lett

Pris

Pris pr person i dobbeltrom: kr 7900,-

Turen inkluderer

  • Transport gjennom hele ekspedisjonen, inkludert strekningen mellom Senja og Finnsnes
  • Overnatting i enkeltsenger i sovealkover
  • Alle måltider (dvs 3 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager. Fri kaffe/te og eventuelt tran under hele oppholdet.)
  • Alle aktiviteter og fjordcruise, inkludert guide

Tillegg i prisen

Hurtigbåtbillett Tromsø/Finnsnes og Hurtigrutebillett Finnsnes/ Tromsø (ca kr. 600.- tilsammen t/r). Billetten kan kjøpes om bord eller på nett i forkant.

Pakketips

Sommeren i nord er lys og vakker, men den kan også være kald og vindfull. Det er lurt å ta med vindtett jakke, varmt undertøy, lue og hansker og solide tursko. Varm genser og ullsokker anbefales som fast inventar i tursekken. Sommeren i nord kan også ha lange perioder med sol og blå himmel, natt og dag i mange uker. Pakk derfor også lett sommertøy! Du kan sjekke værmeldingen på www.yr.no (velg sted: Skaland, Berg, Troms).

Andre viktige ting å ha med: kikkert, kamera, ryggsekk min 70 liter, gode fjellsko.

Vi vil sende deg detaljert program og utstyrsliste når vi mottar bestillingen din.

Mer informasjon om turen finner på basecampsenja.no

Opplev Nord-Norge på 14 dager

Det høye nord kaller! Toppturer, øyhopping, fiske, havpadling – eller rolige dager gatelangs i ramsalt kystby? Hopp i det – nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.

Er du glad i flotte naturopplevelser i vakre omgivelser?
Få tilbud, nyheter og inspirasjon fra spennende reisemål i Nord-Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev: