Thon Hotel Lofoten: Vintertur med gjengen

Foto: Odd Petter T. Jensen

Tar du med deg vennene dine til Thon Hotel Lofoten i vinter, kan dere både fiske, vandre og padle. Men også spise godt og kose dere i en overraskende trivelig småby.

Langhelg med kompisene? Kosetur med resten av jentegjengen? Årets tur med et vennepar eller to? Når Berlin og London er unnagjort kan Svolvær være et overraskende og annerledes reisemål. Thon Hotel Lofoten tar svært godt mot gjestene sine, og det er lett å både være med på aktiviteter og kose seg med mat og drikke.

Thon Hotel Lofoten

Om man seilte fra Trøndelag eller Finnmark for å være med på lofotfisket for over hundre år siden, kunne det være man måtte hvelve båten og sove under. Thon Hotel Lofoten er et brutalt brudd med denne tradisjonen, her sover man svært godt på romslige, komfortable rom midt i sentrum av Svolvær.

Frokosten er blant de aller beste i Norge; med utsikt over havna i Svolvær og pianospill i bakgrunnen er alt lagt til rette for en god dag i Lofoten.

Når også personalet er godt orientert om Lofoten og alt som skjer her, blir hotellet den best tenkelige basen for et hyggelig opphold for vennegjengen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Frokosten på Thon Hotel Lofoten blir ansett som en av Norges aller beste. Foto: Thon Hotel Lofoten

Lofothovedstaden

Svolvær har bare 5-6000 innbyggere, men er forbausende livlig og mangesidig. Her finnes flere gode restauranter med denne gode nordnorske kombinasjonen av lokale råvarer og internasjonale impulser. Dagens fangst på Paleo Arctic på Thon Hotel Lofoten er garantert nytrukken fisk fra Vestfjorden, mens tilberedningen er ny og kreativ.

Et par hyggelige barer er det også, samt legendariske Styrhuset Pub. Kunstgalleriene og street art’en er inspirert av Lofotens ville natur.

Noe av det artigste er imidlertid å slentre langs kaiene, gå over Svinøybrua og se mot Svolværgeita og ta bilde av deg selv under en fiskehjell.

På Thon Hotel er du plassert midt i Svolvær. I nærheten finner du flotte turrerreng. Foto: Odd Petter T. Jensen
lofoten-lenkeboks

Se alt du kan oppleve i Lofoten

Lofoten for eventyrlystne

Det er havet det handler om i Lofoten; her finner nemlig verdens største torskefiskeri sted om vinteren. En tur ut på lofothavet for å trekket skrei hører derfor med.

Hele gjengen kan også dra ut på ørnesafari i RiB-båt og se havørna stupe med i havet på jakt etter fisk mot en bakgrunn av spisse lofottinder, forrevne klipper og sandstrender.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lofotfiske er et «must» om vinteren. Foto: XXLofoten

Lofoten the roadmovie

En vennegjeng kan lett leie bil og dra på oppdagelsesferd i Lofoten. Lofotens gamle hovedstad Kabelvåg med galleri, akvarium og Lofotmuseet ligger et kvarter vestover.

Fiskeværet Henningsvær med sin maleriske havn under den 942 meter høye Vågakallen har også flere interessante kunstmuseer. Over på Vestvågøya ligger det 80 meter lange vikinghuset Lofotr på Borg, og på Unstad har stranda en magisk tiltrekningskraft på verdens surfeelite. Eller kanskje dere bare stopper et sted og går en tur?

Lofoten i nordlysbeltet

Den mest intense delen av nordlysovalen, følger nordkysten av Lofoten. Her er det altså svært gode nordlyssjanser. Noen velger å kjøre ut i mørket på  nordsida av Austvågøya for å se nordlyset over havet, andre tar seg en tur rundt i Svolvær for å se de grønne slørene danse og stille de kvasse, sagtannede tindene i relieff.

Widerøe flyr deg direkte til Lofoten.

lofoten-lenkeboks

Se alt du kan oppleve i Lofoten

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?