Norsk Luftfartsmuseum blir garantert en suksess for hele familien. Foto: Ernst Furuhatt

Gi familien luft under vingene i sommer!

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø er Norges nasjonale museum for luftfart. Og det er faktisk mye, mye morsommere enn det kanskje kan høres ut som.

På Norsk Luftfartsmuseum kan hele familien oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter. Den rykende ferske og moderne opplevelsesutstillingen, «Vi flyr», kan rett og slett ta familieferien til helt nye høyder.

Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. I den militære avdelingen kan familiens tøffinger se nærmere på berømte og beryktede fly som Spitfire og Starfighter, mens familiens drømmere kan gjenoppleve artige minner ved å besøke Twin Otteren og bølgeblikkflyet Junkers Ju 52, populært kalt «Tante Ju».

Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. Foto: Ernst Furuhatt
Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. Foto: Ernst Furuhatt

I det hele tatt er det så mye å se og gjøre, at det gjelder å sette av nok tid. Så er da også historien som fortelles på dette museet både mangfoldig og viktig. Luftfarten er intet mindre en egen bit av Norges historie og identitet. Den har forandret oss som nasjon og hver eneste dag påvirker den måten vi lever på. Tar du med familien på Luftfartsmuseet, får dere ikke bare en stor dose kos og gøy og moro sammen, men også læring og bevissthet rundt hvem vi moderne mennesker er. Det er inspirerende for både store og små.

Les også: Nordlandsbadet i Bodø – der sommeren bor

Museumsbutikk og kafé

Som alle vet, er ikke museumsopplevelsen fullkommen før man har vært i museumsbutikken og museumskafeen. I vår egen gavebutikk finner dere alt fra bøker til morsomme leker og souvenirer som er knyttet til temaet luftfart. I kafeen kan dere styrke dere på et måltid mat eller på en kopp kaffe og det vi liker å kalle byens beste vafler.

I sommer har vi dessuten flere morsomme løyper og aktiviteter som passer spesielt for barnefamilier. Her er noen av dem:

Se verden gjennom gule bokser!

Bli med og let etter gule bokser som er plassert ut på ulike steder i hele museet! På boksene står det informasjon og i boksene kan det være ulike overraskelser. Finn det lille hullet og kikk inn i en hemmelig og mystisk verden! Endelig får du alt i boks.

Familie-rebusløype (1. juli – 13. august)

I sommer kan du være med på familieomvisning, en rundtur som er laget for små og store som reiser sammen og vil gjøre noe artig i fellesskap. Her kan du oppleve museet på en morsom og annerledes måte ved å følge rebusløypa som går gjennom hele utstillingen. Løs rebuser og gåter sammen og få nye spor å følge videre! Dette kan bli spennende og utfordrende for hele familien om alle deltar aktivt. Vi trekker 3 vinnere av en fin premie på slutten av sommeren.

Møt Bædi og Børdi på museet!

Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på Norsk Luftfartsmuseum! Bædi er ei geit som får luft i magen av fiskeboller og blir til en ballong som kan fly. Vennen hans, Børdi, derimot er en søt liten fugl som slett ikke kan fly, men som får ting til å funke likevel.

De to gøyale vennene er digitale reiseguider som skal gjøre det morsommere for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie. Dere møter dem i en app der de to vennene også hjelper dere med å planlegge ferien, om dere vil. Når dere er kommet fram til Luftfartsmuseet, kan dere bli guidet rundt av Bædi og Børdi i store deler av museet.

Les også: Møt Bædi og Børdi i Nordland i sommer!

Lær å fly med Newton Flight Academy!

Opplev hvordan det er å være pilot, bestill din flytime hos Newton Flight Academy! Sett deg i kapteinsetet og ta full kontroll over flymaskinen fra «take off» til «landing». Kvalifiserte instruktører gir deg en trygg og unik opplevelse i svært realistiske omgivelser i en av våre bevegelige flysimulatorer. Du kan velge mellom en- og 2 motors fly.  Det kan være lurt å booke billett på forhånd, men er det ledig kapasitet får du også drop-in-avtaler.

Få flere tips til barnevennlige aktiviteter i Bodø

Besøk Visit Bodø 

Opplevelsen passer for både store og små, men barn under 12 år må være i følge med en voksen. Simulatoren tar 2 personer om gangen, og turen varer en halvtime. Dette er en episk opplevelse for far og sønn, mor og datter eller enhver annen familiekonstellasjon. Slipp dere løs, fly som fugler!

Praktisk informasjon

Museets åpningstider er mandag til søndag kl. 10:00-19:00. Museet ligger rett utenfor Bodø Sentrum, like ved flyplassen. Pris for en familie: 450,- kr.  Nærmere informasjon og alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise med familien i Nord-Norge?

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Opplev Nord-Norge på 14 dager

Nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.