Julemarked i Henningsvær: Kalde førjulsdager som varmer

Foto: Knut Hansvold

Hele åtte helger på rad, fra 2. november til 23. desember, fylles Henningsvær med nordnorsk julestemning.

Thon Hotel Lofoten i vakkert nordlys. Foto: Tommy Andreassen

Fly til Lofoten med Widerøes gruppetilbud!

lofoten-lenkeboks

Se alt du kan oppleve i Lofoten

Hvem har sagt at Lofoten kun skal oppleves i midnattssol? Omfavn mørketida – det er nemlig da den ekte julestemningen virkelig treffer hjertet.

Julemarked i Henningsvær

Lofoten er kjent for sin vakre natur og mange sjarmerende fiskevær. Det lille tettstedet Henningsvær er ett av dem. I den travle, kalde og mørke førjulstiden byr Henningsvær på seg selv og inviterer til et ektefølt førjulseventyr.

Besøk Førjulseventyret i Henningsvær på Facebook

Hva med å kjøpe årets julegaver mens du labber rundt i dine varmeste klær omringet av mektige fjell og fjorder?

Her kan du kjøpe håndverk av lokale glassblåsere og keramikere, og produktene blir gjerne til mens du ser på. Om du vil, kan du også prøve deg som glassblåser selv! Eller kanskje du ender opp med å støpe dine egne julelys. Flere steder inviteres du med på juleverksted.

I den travle, kalde og mørke førjulstiden byr Henningsvær på seg selv og inviterer til et ektefølt førjulseventyr. Foto: Knut Hansvold

Lån en førjulsspark

I byene er bysyklene for lengst parkert. I Henningsvær kan du låne en førjulsspark. Spark av deg førjulsmaset. Spark fra gjennom den blå timen i Henningsvær – og kjenn at det river litt ekstra i nesa. Sørg for hyppige kaffe- eller kakaopauser i en av de hyggelige kaféene, og kle deg godt.

For de kalde dagene er det bare å skaffe seg lokalstrikkede luer og votter. Her strikkes både kule Haddock-luer og «sjyvotta» – votter som har tomler både oppe og nede!

Det er tussmørkt hele dagen på denne tiden. Og det er noe fint med akkurat det. Når stjernenatten åpenbarer seg, og nordlyset flerrer over himmelen, er det få ting som kan måle seg med det å oppleve førjulsstemning i Nord-Norge.

Widerøe flyr deg mer enn gjerne til Henningsvær i førjulstiden.  Fly direkte til Lofoten – da er du ikke langt unna juleeventyret

 

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?