Laksefiske i elva Røssåga gir unike naturopplevelser. Bor du på Korgen Camping nede ved elva er du sikret et godt opphold mens du fisker. Foto: Korgen Camping
Laksefiske i elva Røssåga gir unike naturopplevelser. Bor du nede ved elva på Korgen Camping nede ved elva er du sikret et godt opphold mens du fisker. Foto: Korgen Camping

Laksefiske i de britiske lakselordenes paradis

Selv om mye har forandret seg siden «gode gamle dager», da engelske lorder fisket her, kan man fremdeles få laks og ørret på opp mot 20 kg med laksefiske i elva Røssåga på Helgeland.

Korgen Camping ligger idyllisk til helt nede ved elva og disponerer sitt eget lett tilgjengelige og godt tilrettelagte laksevald. Denne strekningen egner seg ypperlig til stangfiske og fluefiske. Det finnes også en egen fluesone, og det er satt opp to gapahuker med bålplass. Det meste er altså ordnet, men fiskeutstyret må du ha med selv.

Under kan du se video av en skikkelig storlaks!

Ro og fred, vakker natur, fiskestanga i spenn, ilinger av spenning gjennom kroppen, napp på napp og sosiale kvelder rundt leirbålet… kan en naturelsker egentlig ønske seg mer?

Dette sier gjestene om fisket ved Korgen Camping:

 • ”Dere har en perle i Hemnes kommune!” (Anders Lyngvær)
 • ”Det fantastiske fluestrekket dere disponerer er i særklasse.” (Ole Kr. Hagfors)
 • ”De faste fiskerne som er der og det miljøet som er skapt, er utrolig bra.” (Erling Erstad)
 • ”Det er alltid god stemning mellom laksefiskerne, men jeg har sjeldent fisket på en plass med SÅ god stemning mellom fiskerne som i Røssåga.” (Lars Hansen Juvik)

Fly til Helgeland

Når du skal til Korgen Camping kan du fly med Widerøe enten til Mo i Rana eller Mosjøen. Her kan du se alle destinasjonene som Widerøe flyr til. Hva med å legge inn Korgen Camping som en del av en større reise med å oppleve vakre Nord-Norge? Med Widerøes Norge Rundt-billett kan du fly ubegrenset i Norge i hele 14 dager.

Kjøp av fiskekort i Nord-Norge

Hos inatur kan du kjøpe fiskekort online! Fiskekort kan også kjøpes på campingplassen eller på Korgen Vertshus når du kommer fram. Fiskesesongen 2017 foregår i juli og august.

Ting å gjøre om du skulle bli lei av å fiske:

 • Vandreturer i skog og mark rundt campingplassen.
 • Cafébesøk på vakre Korgfjellet med utsikt til majestetiske Okstindan og Svartisbreen.
 • Besøk på Inderdalen gård øverst i Brygfjelldalen med lett vandring videre oppover dalen, evt helt fram til Gråfjellhytta.
 • Dagstur til den spektakulære Rabothytta, DNT-hytte nr. 500, som ligger helt oppe ved brekanten på Okstindbreen.
 • Eller ta en liten kjøretur. På én time kommer du ut til Sandnessjøen og Helgelandskysten, til Svartisen og spennende grotter ved Mo i Rana, eller til vakre Sjøgata i Mosjøen!
 • Badetur til den fine sandstranda på Røssåauren.
 • Kanopadling ned Røssåga med startpunkt på Korgen Camping.
 • En kjøretur langs Villmarksveien til Røssvatnet, Norges nest største innsjø, med vakre naturopplevelser på rekke og rad.
 • Biltur utover til vakre Hemnesberget med tusenårsstedet Lapphella, en flott marina med både gullsmed og kunstner som kan besøkes.
 • Delta på en av flere festivaler som arrangeres i Hemnes i løpet av sommeren.

Se alt du kan oppleve på Helgeland

Klikk inn på Visit Helgeland

Hemnes er et geografisk sentrum på Helgeland og i det hele tatt et perfekt utgangspunkt for å oppleve hele Helgeland. Her er det meste innen rekkevidde av en dagstur. Korgen ligger midt mellom Mo i Rana og Mosjøen, og fra E6 er campingen godt skiltet helt fram. Kommer du med tog, ligger stasjonen Bjerka kun 10 km unna.

Les mer om det du må vite om Korgen Camping.

Er du glad i flotte naturopplevelser i vakre omgivelser?
Få tilbud, nyheter og inspirasjon fra spennende reisemål i Nord-Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Opplev Nord-Norge på 14 dager

Det høye nord kaller! Toppturer, øyhopping, fiske, havpadling – eller rolige dager gatelangs i ramsalt kystby? Hopp i det – nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.