Bli med på 3-timers safari med RIB-båt til vakre Hella. Foto: greengoldofnorway.no
Bli med på 3-timers safari med RIB-båt til vakre Hella. Foto: greengoldofnorway.no

Spennende RIB-tur til Tromsøs ukjente gamleby

Opplev en av Nord-Norges best bevarte hemmeligheter. Bli med på spennende RIB-tur tilbake i historien.

Praktisk informasjon:

  • Turen inkluderer guide
  • Du får utdelt varme klær og sko
  • Det serveres kaffe og kake på Hella
  • Vanskelighetsgrad er middels. Turen passer ikke for barn under 10 år.

Bestill tur med Green Gold of Norway.

Tenk deg at du står på torget i Tromsø og bare 30 minutter senere befinner du deg langt borte fra byen, omgitt av vakker natur, ville havstrømmer og stille fjorder.

En av Nord-Norges best bevarte hemmeligheter

På denne RIB-turen tar vi deg med til en av Nord-Norges best bevarte hemmeligheter, nemlig det idylliske utfartsstedet Hella der Tromsøs eldste bebyggelse er gjemt unna og tatt vare på, midt ute i den arktiske naturen.

På reisen utover navigerer vi langs Rystraumen som tiltrekker seg mengder av fisk og dermed også massevis av sjøfugl. Her er det med andre ord duket for nære møter med arktisk natur og dyreliv. Når vi har forsynt oss av alle fotomotivene som omgir oss, svinger vi inn til Hella og stiger i land. Her tar det et lite kvarter å vandre opp til ett av Sør-Kvaløyas flotte utsiktspunkt. Herfra kan vi virkelig se og forstå styrken i Straumen som vi har kjørt gjennom.

Les også: Fartsfylt fotosafari i midnattssol

Fra utkikkspunktet går vi videre ned til klyngen av gamle, restaurerte trehus som vitner om en fordums tid i Nordens Paris. Her kan du gå gjennom «Tromsøgata» og kjenne suset fra riktig gamle dager.

Bli med til en av Nord-Norges best bevarte hemmeligheter, nemlig det idylliske utfartsstedet Hella der Tromsøs eldste bebyggelse er gjemt unna. Foto: Bård Løken
Bli med til en av Nord-Norges best bevarte hemmeligheter, nemlig det idylliske utfartsstedet Hella der Tromsøs eldste bebyggelse er gjemt unna. Foto: Bård Løken
I kajakk kommer du så nær elementene at du blir en del av landskapet rundt deg. Foto: Tromsø Villmarksenter

Vil se mer av hva Tromsøs arktiske natur kan tilby?

Flyttet husene ut av byen for å bevare dem

Historien om Hella startet på 1960-tallet da flere gamle hus i Tromsø var truet av forfall og rivningsiver. En av byens ildsjeler mente at de gamle husene best kunne tas vare på ved å flytte dem ut av byen. Tromsø Arbeiderforening tok på seg ansvaret, og etter hvert ble det foreslått å flytte flere hus utover til Straumhella.

I 50 år har Hella vært et populært friområde og utfluktssted for Tromsøværingene, og samtidig er det et stolt minnesmerke over gamle Tromsø. Svabergene ned mot Rystraumen utgjør ypperlige fiskeplasser, mens utsikten til fjellet Bentsjordtinden, havet og øyene rundt gjør Hella til et godt sted å være.

I kafeen i Hellestua får vi oss en tår kaffe og en kakebit før vi setter kursen tilbake mot byen.

Fly til Tromsø med Widerøe!