Foto: Yngve Ask

Unike matopplevelser i Nord-Norge

En ferie i Nord-Norge byr på måltider i verdensklasse.

Du kjenner smaken bare du sier ordet «Nord-Norge».  Lukker du øynene, så dukker de himmelske rettene opp. Mat i Nord-Norge innebærer alt fra grillet tørrfisk, kongekrabbe, bacalao, reinsdyrsfilet, rosastekt lammelår, elg, ørret, laks, rype, multer, lefser, geit, blåbær, skrei og nytrukket småsei til lokale urter.

Reis ubegrenset i 14 dager med Widerøes Norge Rundt-billett.

Unik tørrfisk i Nord-Norge

Widerøes Norge Rundt-billett gir deg og familien et perfekt utgangspunkt for et dypdykk i det nordnorske kjøkkenet. Et kjøkken som tilbyr både enkle og storslåtte matopplevelser. Alt er basert på førsteklasses, lokale råvarer.

Ta bare den legendariske tørrfisken. Den er det alle første norske eksportproduktet som har fått status som «Protected Geographical Indication» – PGI. Dermed har den havnet i et eksklusivt selskap sammen med champagne, konjakk, parmesan og parmaskinke.

Les også: Fargerike festivaler i Nord-Norge

Lokal kvalitet

Det er heller ikke noe problem å kombinere flotte utflukter og attraktive besøksmål med lokal mat.

Mange gode restauranter i byene i Nord-Norge kombinerer nordnorske råvarer med internasjonale trender og krydder. Mens veikroene tidligere serverte hamburgere og pizza, tar nå stadig flere inn lokale spesialiteter, gjerne i egne menyer.

Havfiskeanlegg, aktivitetsbedrifter osv. som serverer mat, har typisk nok lokal mat på menyen og i de tallrike festivalene, markedene og øvrige markeringer inngår gjerne lokal mat som en del av opplevelsen.

Her kan du lese mer om nordnorske spesialiteter og hvor du finner dem

Foto: Terje Rakke

Kombinér flotte utflukter med lokal mat. Foto: Terje Rakke

Tradisjonsrike opplevelser

En sommerferie i Nord-Norge er aldri komplett før du også har fått sjansen til å smake på det samiske kjøkkenet.

Reinkjøtt er spesialiteten, som i den klassiske finnbiffen med potet, rosenkål og nyrørt tyttebærsyltetøy. Og – ikke minst – samenes festmat, bidos. På vikingmuseet Lofotr i Lofoten kan du sette deg til bords og få servert ekte vikingkost.

Her finner du over 100 ulike spisesteder i Nord-Norge, kanskje finner du din favoritt

Kortreist mat

Rundt om i hele Nord-Norge finnes det en rekke gårdskafeer, bakerier, ysterier og lokale utsalg som frister med kortreist mat i form av ferske bakervarer, ost, lokale urter og økologisk kjøtt.  Så kan du også, på en bråvakker sommerkveld – når sola nekter å legge seg – ta med deg fiskestanga og tenne bål i fjæra. Der kan du grille nytrukket småsei og nyte den totale stillheten som kun tidvis blir brutt av bølgeskvulp og måkeskrik.

Med daglige landinger og avganger på hele 25 flyplasser i Nord-Norge, er Widerøe et perfekt utgangspunkt for deg som jakter på en opplevelse for livet.

Er du glad i flotte naturopplevelser i vakre omgivelser?
Få tilbud, nyheter og inspirasjon fra spennende reisemål i Nord-Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Opplev Nord-Norge på 14 dager

Det høye nord kaller! Toppturer, øyhopping, fiske, havpadling – eller rolige dager gatelangs i ramsalt kystby? Hopp i det – nå kan du oppleve hele landsdelen med bare én billett.