Ulvehyl i Polar Park

Foto: Tommy Simonsen

Liksom våre forfedre kan vi oppleve at når skumringa senker seg over høstsvart skog, lyder ulvehylene over et landskap av skog og fjell. Men da må du dra til Salangsdalen og besøke Polar Park.

La deg begeistre av den fantastiske Narvik-regionen!

Polar Park, inne i skogene i Indre Troms, er en verdens nordligste dyrepark med dyr fra arktiske strøk. Ulv, bjørn, gaupe, elg og hjort, både de store rovdyrene og de store hjortedyrene, alt i et miljø av skog og fjell.

Møt dyra på Nordkalotten

Turen rundt i Polar Park er et møte med dyrelivet i Nord-Skandinavia og nordlige områder ellers. Her holder de til i store innhegninger med god plass, slik at de får levd livet sitt fullt ut. I stedet er det du som tar beina fatt, og vandrer rundt i den skogkledde åssida.

Fly til Evenes eller Tromsø med Widerøe!

Foto: Thomas Echhoff

Wolf Lodge kan en liten gjeng overnatte, det er 6 sengeplasser, stue og kjøkken. Fjellkysten Hotell ligger i Lavangen, en halvtime unna, og er et trivelig fjordhotell i moderne design.

Dyra fra Nordkalotten

Elgen tygger flegmatisk mens han ser på deg, mens hjorten har et lettere steg og en mer sky atferd. Moskusen er egentlig fra Grønland, men har en lang historie i Bardu.

Stå en stund utenfor gaupeinnhengninga, og se at gaupa kommer luskende med myke bevegelser, glimtet i det funklende øyet kan være demonstrativt fraværende eller lurt.

Salt og Pepper, en brun og en albinohvit bjørn, ble født i 2009, og ble umiddelbart stjernene i bjørneinnhengningen. Tallrikest i parken er imidlertid ulvene, her finnes det to flokker i separate innhengninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Salt og Pepper, en brun og en albinohvit bjørn, er stjernene i bjørneinnhengningen. Foto: Polar Park

Omvisning med guide

En gjeng kan leie en omviser for en halvannen times runde, slik at man får vite mer om dyrenes biologi, deres liv i parken og også bli kjent med dyras personlighet.

Møte med ulven

Et par ganger i uka er det også mulig å bestille et besøk hos ulvene. Polar Park har jobbet med å sosialisere ulver gjennom mange år, og er blant de få som kan la publikum slippe inn i ulveinnhengningen. Du går inn, holder armene i kors foran deg, og så kommer ulvene for å hilse på. De kan hoppe opp på deg og ha potene på armene dine. Da slipper du dem langsomt ned.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Et par ganger i uka er det mulig å bestille et besøk hos ulvene.

Ønsker du å bli enda bedre kjent med ulvene, setter du deg på huk. Da hilser de på deg slik de hilser på hverandre, nemlig med tunga.

Du blir slikket rundt ansiktet og munnen. Tør du, åpner du munnen og lar ulvetunga slippe inn.

Andre ganger er ulvene mindre interessert, og man kan gå i en samlet gruppe rundt i innhengningen og se hvordan de leker med hverandre.

Besøk på Polar Park

Det går også fint å overnatte på Polar Park for en liten gjeng. På Moose Lodge kan en liten gjeng overnatte, det er 3 soverom med dobbeltsenger, stue og kjøkken.

Fjellkysten Hotell ligger i Lavangen, en halvtime unna, og er et trivelig fjordhotell i moderne design.

Lyst på tilbud og inspirasjon til hvor du bør reise i Nord-Norge?